tiistai 14. elokuuta 2007

6. Idyllistä perhe-elämää


Viime jaksossa lopetimme Adrianan syntymäpäiviin. No, heti näiden jälkeen Adriana koki eräänlaisen älynväläyksen ja tahtoi tämän jälkeen ehdottomasti saada itsensä siihen kuntoon, että mahtuisi vielä aikuisena käyttämiinsä vaatteisiin. Siispä ahkeraan treenaukseen, mars.


Kuten varmasti on arvattavissa, Adriana halusi kaikin tavoin peittää vanhuuden merkit itsessään - vaikka sitten kampausta vaihtamalla, entisiin vaatteisiin änkeytymällä ja paksun pakkelikerroksen alle piiloutumalla.


Kaiken tämän keskellä Rosakin ehti kasvaa taaperoksi isänsä kanssa.


Adriana selitti myös innoissaan tyttärelleen uudesta ulkonäöstään, ja tuntuipa Rosaakin kiinnostavan aihe. Turhamaisuudenko merkkejä?


Adrianan keskittyessä ulkonäköönsä Ramille jäi paljon enemmän vastuuta Rosasta ja Verasta, kuin aiemmin. Rosankin kanssa hän vietti nyt paljon enemmän aikaa.


Onneksi Rosa ja Vera tulivat mainiosti toimeen keskenään. Fiksu tyttö tuntui vain Rosa olevan, kun osasi jo kaikenlaisista matemaattisista yhtälöistä sun muusta kertoa isosiskolleen.


Adriana raatoi töissä ylennyksen toivossa, joten Rami vietti päivät yksinään iltatöidensä tai vapaapäiviensä ansiosta. Hän käyttikin tämän ajan mielellään rupattelemalla vanhojen ystäviensä kanssa puhelimessa.


Eräänä lauantai-iltapäivänä Verankin oli aika kasvaa teiniksi, mutta Rami tapansa mukaan pysyi ilmeettömän kylmänä. Mikä sinua vaivaa, kun et iloitse omien tyttäriesi syntymäpäivistä?


Vera tahtoi kovin ansaita stipendin yliopistoa varten, joten hän panostikin nyt ennenkaikkea loogisiin taitoihinsa ja vietti useita iltoja shakkilaudan ääressä.


Ramillakin riitti kiirettä töissä, joten Adrianan tullessa töistä kotiin ja raahauduttua suoraan sänkyyn Rosa jäi täysin huomiotta. Onneksi Vera hoiti siskoaan parhaansa mukaan.


Iltatoimien yhteydessä oli Rosankin aika kasvaa lapseksi. Veraa kuitenkin tuntui ajatus järkyttävän, tai ainakin sen verran korkealle hän hypähti lattiasta.


Vera ilmeisesti järkyttyi enemmänkin, sillä samana yönä hän yhtäkkiä hyppäsi sängystään ylös ja päätti soittaa yliopistolle. Tarvittavat logiikkapisteetkin oli kerätty, joten hän ei nähnyt mitään estettä lähteä heti paikalla. Yliopistolle hän selitti haluavansa päästä eroon äidistään.


Niinpä lähdettiin taas. Vera taisi hieman kaivata myös Annan seuraa.


Seuraavana päivänä Adriana tuli kotiin kesken työpäivänsä hymyissä suin. Hän oli vihdoin saanut tavoittelemansa ylennyksen. Nyt hän tarvitsisi enää yhden ylennyksen, jonka jälkeen hän olisi uransa huipulla.


Seuraavat illat ja yöt kuluivatkin rattoisasti äidin ja tyttären istuessa nenä kiinni kirjoissa. Rosakin siskojensa tavoin oli hyvin kiinnostunut kaikenlaisesta kirjallisuudesta.


Rami sen sijaan jätti kirjalliset taidot vähemmälle ja keskittyi uuteen harrastukseensa - maalaamiseen. Mies maalasi mielellään erilaisia tauluja ja ripusti ne makuuhuoneen seinälle.


Kaikeksi onneksi Adrianalla oli kaiken tämän työhälinän keskellä myös aikaa rakkaalle aviomiehelleen. Yhteiset vapaapäivät sujuivat kuhertelun merkeissä.


Rosa sen sijaan otti tavakseen haastaa Adrianan ja Ramin ystäviä kinkkisiin shakkiotteluihin.


Kaiken arjen keskellä taisi päästä unohtumaan myös eräs tärkeä tapahtuma - Ramin oli aika kasvaa vanhukseksi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah :D

Vähän hyvä tarina :> Kirjotat tosi hauskasti.

Cristina kirjoitti...

kiitos :) <3