keskiviikko 8. elokuuta 2007

4. Lapsiperheen arkea

Tässä nyt tämä neljäs osa, pahoitteluni vielä tästä myöhästymisestä. :)


Mennessään nukkumaan Adriana tunsi yhtäkkiä vatsansa pullahtavan oudosti ulospäin. Kesti hetken ja hän tajusi olevansa raskaana - ehkäisy oli pettänyt.


Adriana ei nähnyt raskaudestaan estettä mihinkään, joten hän raatoi päivät pitkät huolehtien talosta Ramin käydessä töissä. Kaiken työn keskellä Adriana ehti myös opettaa Annan puhumaan..


.. kuin myös käymään potalla. Samalla myös äidin ja tyttären välit lämpenivät kohisten.


Tuollainen työnteko ei kuitenkaan ollut odottavalle äidille hyväksi - eräänä yönä Adriana heräsi kamaliin kipuihin. Vähäinen ruoka ja liiallinen työ kostautuivat ennenaikaisten supistusten muodossa.


Onneksi Ramikin tajusi tilanteen ja otti pari päivää vapaata töistä. Tänä aikana hän antoi vaimonsa levätä ja huolehti Annasta opettaen tämän myös kävelemään.


Tämän jälkeen Anna olikin oppinut kaiken tarvittavan, joten Adriana ja Ramikin saivat hieman lepoaikaa Annan touhutessa lelujensa kanssa.


Rami kuitenkin miehille tyypillisesti käytti tämän ajan puhumalla vaimolleen sopimattomia asioita, jotka eivät tuntuneet kiinnostavan Adrianaa juuri ollenkaan.


Seuraavana aamuna Adriana oli juuri noussut hoitamaan Annaa, kun synnytys käynnistyi.


Se on tyttö - taas! Hyvin paljon Annaa muistuttava tytär nimettiin Veraksi. Ramille Vera kuitenkin taisi tulla yllätyksenä.. tai ainakin järkyttyneen reaktion perusteella..


Pian oli aika myös Annan kasvaa lapseksi, joka helpotti suuresti Adrianan ja Ramin töitä.


.. Vai helpottiko sittenkään? Useana iltana Rami tuli niin väsyneenä töistä kotiin, ettei jaksanut edes kävellä sisälle taloonsa, vaan jäi suosiolla nukkumaan postilaatikon viereen haisevana.


Myös Adriana oli väsynyt, eikä jaksanut olla niin huolellinen kotitöitä tehdessään. Niinpä myös spagettikattila unohtui hellalle ja seurauksena oli tulipalo, joka kuitenkin onneksi saatiin sammutettua.


Annakin yritti kaikin tavoin auttaa vanhempiaan ja ryhtyi usein vapaaehtoisesti esimerkiksi pesemään vessaa tai suihkua. :D


Verankin aika oli jo kasvaa taaperoksi. Rami tosin pysyi kivikasvona, ehkäpä häntä ei innostanut taaperon opettaminen?


Kuin ihmeen kaupalla Rami kuitenkin opetti Veralle kaiken - potalla käymisen, puhumisen ja kävelemisen.


Tällä välin Adriana keskittyi esikoistyttäreensä ja jaksoi päivästä toiseen auttaa tätä läksyissä.


Erään raskaan työpäivän jälkeen Adriana ja Rami loikoilivat sängyllä jutellen päivän tapahtumista, kunnes Rami yhtäkkiä ehdotti Adrianalle taasen jotakin erittäin sopimatonta. Adrianan ilmeestä voinee päätellä naisen olleen innoissaan.


Niinpä pistettiin puheet täytäntöön ja jätettiin ehkäisy tieten tahtoen pois...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on tosi hyvä.. No mut sähän oot melkein ku ammattilainen =D
Odotan kyllä innolla seuraavaa jaksoa.
Tästähän vois muuten julkasta kirjan=P

Cristina kirjoitti...

:)) Seuraava jakso tulikin jo.